Eesti English
 >  Valge šokolaadi kook astelpajukattega

Valge šokolaadi kook astelpajukattega


02.04.2018 13:07 Finestfood

Põhi:

  • 150g kaeraküpsiseid (või šokolaadiküpsiseid);
  • 50g võid.

Täidis:

  • 350g maitsestamata toorjuustu;
  • 200g valget šokolaadi (võib olla ka lisanditega valge šokolaad nt Mesikäpa šokolaad);
  • 2dl vahukoort.

Kate:

  • 2dl Semu astelpajunektarit;
  • 2 želatiinilehte.

Kaunistamiseks:

  • Astelpajumarju;
  • Riivleiba;
  • Tuhksuhkrut.

Valmistamine:

  1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.
  2. Täidise jaoks sulata kuumaveevannis šokolaad. Vahusta koor ja sega toasooja toorjuustuga. Kalla juurde sulatatud šokolaad, sega läbi ning vala põhjale. Tõsta kook paariks tunniks külmikusse tahenema.
  3. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista vesi välja, lisa soojale astepaljunektarile ja sega hoolikalt läbi.
  4. Vala jahtunud segu ettevaatlikult koogile. Lase tordil külmkapis tarretuda 5 tundi kuni üleöö.
  5. Enne lauale andmist kaunista karamellistatud leivapuruga, astelpajumarjade ja tuhksuhkruga.