Eesti English
 >  Semu tort

Semu tort


02.04.2018 13:11 Finestfood
 
Põhi:
  • 100g võid;
  • ½dl suhkrut;
  • 1muna;
  • 1tl küpsetuspulbrit;
  • 2,5dl jahu;
  • 1sl sidrunimahla.

Semu kreem:

  • 3dl Semu astelpajunektarit;
  • 2sl kartulijahu;
  • 1sl võid;
  • 3 munakollast.

Kate: 

  • 3 munavalget;
  • 1dl suhkrut;
  • Veidi kaneeli.

Valmistamine:

  1. Vahusta või ja suhkur, lisa muna, sidrunimahl ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
  2. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele ning küpseta 15 minutit 200° juures.
  3. Sega potis kreemi koostisained ja kuumuta segades, kuni kreem pakseneb.
  4. Kata jahtunud koogipõhi kreemiga.
  5. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa järk-järgult vahustamise ajal.
  6. Kata kook munavalgevahuga, raputa peale veidi kaneeli.
  7. Küpseta torti veel 150° juures, kuni munavalgekate on kaunilt kuldpruun.