Eesti English
 >  Blogi

Blogi


Rullbiskviit astelpajumoosiga

02.04.2018 13:16 Finestfood

Põhi:

  • 4 muna;
  • 0,5dl suhkrut;
  • 1,5dl rukkijahu;
  • 1tl küpsetuspulbrit.

Täidis:

  • 200g pakikohupiima (vanillimaitseline);
  • 2dl vahukoort;
  • 1 purk Semu astelpajumoosi.

Kaunistamiseks:

  • Tuhksuhkrut;
  • BioBerry astelpajujahu;
  • Astelpajumarju.

Valmistamine:

  1.  Vahusta munad ja suhkur kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel jahud ja sõelu munavahu peale, sega õrnalt läbi.
  2. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit.
  3. Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut ja astelpajujahu. Kummuta ahjust väljavõetud biskviit puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest. Lase veidi jahtuda.
  4. Täidise jaoks vahusta koor suhkruga, sega juurde kohupiim. Määri põhjale astelpajumoosi, seejärel kata kohupiimakreemiga, jäta pikemad servad veidi katmata.
  5. Keera küpsetuspaberi abil tihedasti rulli ja aseta jahedasse maitsestuma.
  6. Enne serveerimist kaunista tuhksuhkru, astelpajujahu ja astelpajumarjadega.


Vaata lähemalt

Semu tort

02.04.2018 13:11 Finestfood
 
Põhi:
  • 100g võid;
  • ½dl suhkrut;
  • 1muna;
  • 1tl küpsetuspulbrit;
  • 2,5dl jahu;
  • 1sl sidrunimahla.

Semu kreem:

  • 3dl Semu astelpajunektarit;
  • 2sl kartulijahu;
  • 1sl võid;
  • 3 munakollast.

Kate: 

  • 3 munavalget;
  • 1dl suhkrut;
  • Veidi kaneeli.

Valmistamine:

  1. Vahusta või ja suhkur, lisa muna, sidrunimahl ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
  2. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele ning küpseta 15 minutit 200° juures.
  3. Sega potis kreemi koostisained ja kuumuta segades, kuni kreem pakseneb.
  4. Kata jahtunud koogipõhi kreemiga.
  5. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa järk-järgult vahustamise ajal.
  6. Kata kook munavalgevahuga, raputa peale veidi kaneeli.
  7. Küpseta torti veel 150° juures, kuni munavalgekate on kaunilt kuldpruun.
 


Vaata lähemalt

Valge šokolaadi kook astelpajukattega

02.04.2018 13:07 Finestfood

Põhi:

  • 150g kaeraküpsiseid (või šokolaadiküpsiseid);
  • 50g võid.

Täidis:

  • 350g maitsestamata toorjuustu;
  • 200g valget šokolaadi (võib olla ka lisanditega valge šokolaad nt Mesikäpa šokolaad);
  • 2dl vahukoort.

Kate:

  • 2dl Semu astelpajunektarit;
  • 2 želatiinilehte.

Kaunistamiseks:

  • Astelpajumarju;
  • Riivleiba;
  • Tuhksuhkrut.

Valmistamine:

  1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.
  2. Täidise jaoks sulata kuumaveevannis šokolaad. Vahusta koor ja sega toasooja toorjuustuga. Kalla juurde sulatatud šokolaad, sega läbi ning vala põhjale. Tõsta kook paariks tunniks külmikusse tahenema.
  3. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista vesi välja, lisa soojale astepaljunektarile ja sega hoolikalt läbi.
  4. Vala jahtunud segu ettevaatlikult koogile. Lase tordil külmkapis tarretuda 5 tundi kuni üleöö.
  5. Enne lauale andmist kaunista karamellistatud leivapuruga, astelpajumarjade ja tuhksuhkruga.

 



Vaata lähemalt

Semu tervitusjook

31.03.2018 13:16 Finestfood

Koostis:

  • 1 osa külma vahuveini (Cava või Prosecco) või mullivett; 
  • 1 osa Semu astelpajunektarit.

Valmistamine:

  1. Vala esmalt klaasi mahl. 
  2. Seejärel vala klaasi vahuvein.
  3. Naudi kohe!


Vaata lähemalt

Semu marjasmuuti kahele

31.03.2018 12:34 Finestfood

Koostis:

  • Mõnus peotäis maasikaid;
  • Mõnus peotäis vaarikaid;
  • 1 banaan;
  • 1 avokaado;
  • 2dl Semu astelpajunektarit;
  • 2sl chia seemneid.

Valmistamine:

  1. Surista kõik kokku;
  2. Naudi kohe!



Vaata lähemalt